A Frankos Borház
Szekszárd történelmi városrészén, a Remete utca végén, a Kápolna térnél talál meg bennünket. A XIX. század elején épült, majd 2000-ben újjáépített tanyajellegű borházunkban, a borvidék lábainál festői környezetben várjuk Önt.A családi vállalkozást Pethő Lászlóné borász, okleveles borbíráló vezeti, aki 1988-tól, az alapítása óta tagja a Szekszárdi Borrendnek. Régi időkre visszanyúlva, a Pethő családban mindig is központi szerepet játszott a szőlőművelés. Így találkozik a mai időkben és alkot harmóniát egymással minden palack borunkban a családi borkészítés hagyománya és az új technikák ötvöződése. Célunk a borvidék hírnevének öregbítése, a szabadidő kellemes eltöltése, a hozzánk látogató vendégek jókedvének és kikapcsolódásának biztosítása.


Szolgáltatásaink

Különleges minőségű, akár muzeális tételekből is kínálunk borbemutatót és kóstolót a Borút Egyesület által is minősített borházunkban, ahol 36 vendéget tudunk fogadni, igény szerint paraszttálat és különleges egytálételeket szolgálunk fel a borok mellé. A helyiség alkalmas baráti és családi összejövetelekre, üzleti tárgyalásokra, osztálytalálkozókra, Szekszárdra látogató turisták fogadására előzetes egyeztetés alapján. Borházunk működteti a Szekszárd Központjában (Béla tér 1.) található nevezetes Borkutat, mely Magyarország első kétalakos borkútja, Szatmári Juhos László szobrászmúvész alkotása. Csapjaiból kitűnő szekszárdi fehér és vörösbor kóstolható méltó környezetben.

Várjuk Önt is állandó programjainkkal

Tántorgó Bortúra
10 főtől várjuk a csoportok jelentkezését egy kellemes sétával egybekötött borkóstolóra a festői vidéken, ahol több termelői pincét is meglátogathatnak útjuk során. Borkóstoló a Frankos Borházban

36 fúig tudjuk fogadni a nem csupán borra, hanem kellemes és családias hangulatra szomjazó vendégeinket saját és szekszárdi borászok hírneves termékeivel, szakszerű bemutatással és borkorcsolyával.

Helyszíni megjelenés
Igény szerint céges rendezvényeken, ünnepségeken a helyszínen is tartunk borkóstolót.